Vrijwilligers leren duurzaam koken tijdens Noordzuiddag

21 December 2013

Vrijwilligers leren duurzaam koken tijdens Noordzuiddag

In 2013 hebben we met een minimaal budget toch de werking van de vorige jaren kunnen overtreffen. Dankzij alle vrijwilligers!" zegt schepen voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling Guido Van Cauwelaert (spagroen+) "  

Bijna vijftig vrijwilligers, die ontwikkelingsprojecten in het Zuiden steunen, en medewerkers van Oxfam Wereldwinkel, 11.11.11 en de werkgroep Fair Trade verzamelden in het Cultureel Centrum De Ploter. Het gemeentebestuur van Ternat organiseerde er een creatieve dag rond Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. Onder leiding van lokale chefkok Rony Vandenabeele experimenteerden de vrijwilligers met verschillende vegetarische en duurzame gerechten met Fair Trade-ingrediënten. De deelnemers konden ervaringen uitwisselen over de verschillende projecten die vanuit Ternat gesteund worden, zoals de bouw van scholen in Peru en Burkina Faso, een vrouwenhuis in India en een koelinstallatie in Congo.

 

Sinds vorig jaar is Ternat een Fair Trade gemeente en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd om eerlijke producten in de kijker te zetten.