Sing for the climate Ternat : de film

01 September 2012

Sing for the climate Ternat : de film

Het filmpje van Sing for the climate Ternat staat nu op youtube. Het werd gemaakt door de Ternatse filmclub (contact : Jean-Pierre Van Cauwenberge - ]  EERDER VERSCHENEN Ook Ternat zingt mee voor het klimaat. En wel op zondag 23 september om 14.30 uur in en om CC De Ploter. Waarom ? Al meer dan twintig jaar schuiven de wereldleiders de klimaatverandering voor zich uit. Jaar na jaar komen zij samen om dit probleem te bespreken. Jaar na jaar maken ze beloftes en leggen ze uit waarom deze of gene doelstelling niet of maar deels gehaald is. Vaak spreken ze hierbij in de toekomende tijd: tegen 2020 gaan we ..., in 2050 zal er... Ondertussen zijn de gevolgen niet meer te overzien en vallen er nu al massaal veel slachtoffers te noteren. Dit jaar zullen er 300.000 mensen sterven door de klimaatverandering. Slachtoffers die vooral in het Zuiden vallen.

[email protected]http://www.youtube.com/watch?v=q-LH_CFFWEQ

Het is dringend tijd dat we van de toekomende tijd af geraken. Het moment waarop we niet meer terug kunnen, komt immers steeds dichter bij. Als we vandaag niks doen, kan het morgen te laat zijn.

Daarom hebben 58 organisaties besloten om de schouders te zetten onder een derde Big Ask. Deze organisaties heten de Klimaatcoalitie. Samen vertegenwoordigen ze een groeiende groep mensen die zegt: nu is het genoeg.

Nic Balthazar, de Klimaatcoalitie en 11.11.11 roepen iedereen op om op zaterdag 22 en zondag 23 september mee te doen aan de grootse zangbetoging ooit. In elk dorp, in elke gemeente en in elke stad willen we mensen samenbrengen. Mensen zoals jij die het net als ons beu zijn. Beu om te zien dat er steeds verwezen wordt naar later. Daarom zullen we zingen, en dat zingen gaan we opnemen. Om te laten zien aan de wereld wat we bedoelen.

Registreer je dus snel op http://www.singfortheclimate.com/NL/in/Ternat.aspx en vraag je vrienden en kennissen dat ook te doen. Samen creëren we daardoor één grote zangstonde, één groot weekend, één fijn maar ook ernstig moment waarin we zeggen: DO IT NOW.

 

CC De Ploter, Kerkstraat 4

14u30 - 23 september