ONZE KINDEREN ... ONZE KEUZE

28 Augustus 2012

ONZE KINDEREN ... ONZE KEUZE

Carinka Prekowski Al een kleine 20 jaar ben ik woonachtig in Ternat. Van politiek heb ik nooit wakker gelegen, zoals zoveel andere mensen. Toch vind ik het belangrijk dat de inwoners van Ternat ook inspraak mogen hebben. Ik sta erop om zelf keuzes te kunnen maken en samen verantwoordelijkheid te kunnen opnemen. Of ik door mijn kandidatuur zal verkozen worden weet ik niet, of ik een verschil zal maken weet ik evenmin. Maar wie ben ik dan?Ik ben een moeder met 2 kinderen die haar hart vasthoudt telkens als ze met haar kroost in Ternat gaat fietsen.

Ik ben een moeder van 2 kinderen die naar een andere gemeente moet lopen om met haar kinderen naar een speeltuin te kunnen gaan.

Ik ben een moeder van 2 kinderen die samen met haar familie toch zo graag in Ternat eens een gezellig terrasje zou willen doen.

Dit is bijna onmogelijk in onze gemeente. Het marktplein is een grote parkeerplaats geworden , s'avonds is het dood en verlaten. Het plein zou een gezellige ontmoetingsplaats kunnen worden voor jong en oud maar het gemeentebestuur heeft er liever voor gekozen om het vol te bouwen met financiële instellingen. Mochten we voor elke bank die Ternat telt een openbare lokale speeltuin of ontmoetingsplaats kunnen bekomen, dan zouden we heel wat kinderen kunnen gelukkig maken.

Vele politiekers hebben de mond vol van: de kinderen zijn onze toekomst, investeren in kinderen enz. Wel, ik daag jullie uit om dit eens toe te passen op lokaal niveau.

Verkiezingen draaien niet enkel om de mensen die zich kandidaat stellen maar het zijn de krachtlijnen van het programma die belangrijk zijn. In het programma van Groen&sp.a-Ternat kan ik mij terug vinden, vandaar dat ik hun ook mijn steun wil geven.

Zoals in zovele jonge gezinnen van Ternat ligt ook in mijn gezin de opvoeding van mijn kinderen mij nauw aan het hart. Het is dan ook daarom dat ik ook op lokaal niveau wil meewerken aan maatregelen die deze opvoeding alleen maar ten goede kunnen komen.

ONZE KINDEREN ? ONZE KEUZE