FAIR TRADE OP ROCK TERNAT

07 Oktober 2012

FAIR TRADE OP ROCK TERNAT

  Net als vorig jaar zorgde de "trekkersgroep FairTradeGemeente" van de Commissie Internationale Samenwerking voor Fair Tradeproducten en informatie op Rock Ternat.FAIR FEVER FESTIVAL

Het is slechts één van de vele initiatieven van de trekkersgroep die er toe geleid hebben dat aan Ternat binnenkort de titel Fair Tradegemeente uitgereikt wordt. Dat gebeurt op zaterdag 24 november op het Fair Feverfestival in Jeugdcentrum Puls, waar je die dag kan genieten van muzikale optredens, kinderanimatie, wereldkeuken en cocktails van eerlijke handel.

FAIR TRADE GEMEENTE

Op 19 maart 2010 besliste de gemeenteraad om naar de titel FairTradeGemeente te dingen. Daarvoor moet aan zes criteria worden voldaan. Naast de gemeentelijke diensten, heeft een voldoende aantal bedrijven, cafés, restaurants, scholen en verenigingen uit de gemeente zich ertoe verbonden om minimum twee Fairtradeproducten te gebruiken en te verkopen. Die producten vind je niet alleen in de Wereldwinkel maar ook in de rekken van verschillende winkels en grootwarenhuizen.

Info op http://www.fairtradegemeenten.be  en bij Lydia Platteau (Commissie ISDO) luk.lydia [email protected] 

Chantal Dierickx-Visschers (ambtenaar Internationale Samenwerking) [email protected]

Guido Van Cauwelaert (trekkersgroep FTG) [email protected]

Katrien Van Craenenbroeck (trekkersgroep FTG) [email protected]